Майонеза "Краси" влезе в книгата на "Гинес"

Рекордът за "Най-голяма кофичка с майонеза в света" е български

20.12.2019 | 10:50 Редактор: Ралица Братанова
 Майонеза

Любимата марка майонеза на българските потребители "Краси" вече е с рекорд и влезе в книгата на "Гинес". 

На уникално събитие и пред многобройна публика бе напълнена кофичка с майонеза, която е точно 1000 пъти по-голяма от оригиналната. 

Ана Орфорд, съдия от централата на "Гинес", лично наблюдава и удостовери спазването на високите стандарти на GUINNESS WORLD RECORDS®. 

По време на церемонията съдийката няколко пъти проверяваше дали се спазват изключително строгите изисквания, които GUINNESS WORLD RECORDS® имат за качеството и хигиенните норми, както и за провеждането на толкова мащабни събития. 

След като кантарът се спря на рекордните 221,4 килограма майонеза,  събрани в гигантската кофичка, съдията заяви, че абсолютно всички изисквания са спазени, събитието е протекло при изключително добра организация, а брандът майонеза "Краси" и България трябва да се гордеят с постижението. 

След това Ана Орфорд връчи официалния сертификат за поставяне на световен рекорд на мениджъра на Фабрика за майонеза "Краси" Даниела Авджиева. 

Рекордът е поставен в точния момент, защото тази година майонеза "Краси" отбелязва своята 25-годишнина. Това е признание за целия екип, който стои зад успеха на продукта, както и за потребителите и тяхното доверие, коментира Даниела Авджиева.

Рекордът, който ще бъде вписан в "Книгата за рекордите на Гинес", носи не само името на майонеза "Краси", но е и постижение за България, за оригинален български продукт с отлично качество и вкус.

"Книгата за рекорди на Гинес" има дълга история, нейният първи вариант е отпечатан на 27 август 1954 г. в 1000 копия, всяко със 198 страници. Изданието от август 1955 г. достига върха на британската класация за най-продавани книги. 

"Книгата за рекорди на Гинес" днес е нарицателно име за всички уникални постижения в света.

Повече за рекорда на майонеза "Краси" вижте в това видео - https://www.youtube.com/watch?v=TkLv5_CyzrE.

МАЙОНЕЗААА

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК