Световните лидери през 2019: Кой, кога и как наруши протокола?

Внимателно подбрани думи и премерени действия са едни от основните им задачи, но невинаги могат да бъдат спазени

17.12.2019 | 19:48 Редактор: Ралица Братанова

2019 година върви към своя край. Последните 12 месеца бяха изпълнени с редица значими събития из целия свят.

Строги костюми, внимателно подбрани думи и премерени действия - световните лидери трябва да спазват редица правила, когато се появяват пред обективите на камерите. Но понякога, самите те не успяват да спазват стриктно протокола. 

Например бившият председател на Европейския съвет, Доналд Туск, стана любимец на редица медии на Стария континент с култов коментар за Brexit. 

"Чудя се как ли изглежда онова специално място в ада, където ще отидат тези, които проведоха кампания за Brexit без да имат план как да го изпълнят безопасно".

Жан-Клод Юнкер, който доскоро заемаше поста на председател на Европейската комисия, пък не пропусна да се пошегува многократно с бившия британски премиер Тереза Мей. 

"Това, което виждате на лицето ми, е резултат от опита ми да се избръсна тази сутрин. Казвам ви това, за да не си помислите, че г-жа Мей ми е причинила тази рана".

Не можем да пропуснем и интересната почерпка, която руският президент Владимир Путин предложи на турския си колега Реджеп Ердоган по време на среща в Москва. 

Турският държавен глава дори попита Путин дали ще плати лакомството, а руският държавен глава не се поколеба, че ще плати.

Кои бяха куриозните моменти, в които част от най-важните световни лидери излязоха извън рамките на протокола вижте в репортажа на Лилия Мустакова.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК