В навечерието на Никулден: Шаранът е най-предпочитан от софиянци

В столицата откриха изложение, предлагащо различни видове

04.12.2019 | 18:20 Редактор: Ралица Братанова

В навечерието на Никулден в София откриха изложение, озаглавено "Обичам българската риба". 

На щандовете освен шаран, се предлагат и най-различни черноморски риби. А за да сме сигурни, че рибата е прясна, окото ѝ трябва да е бистро, хрилете да са ярко червени и самата тя да изглежда лъскава и свежа.

До 6 декември всеки ден на изложението ще има и по една кулинарна демонстрация и състезание след нея.

Шаранът е най-предпочитан от софиянци. Цената му на изложението е 9 лева и 90 стотинки. 

Приготвянето на шарана зависи от вкусовете и предпочитанията, а готвачи споделят, че оризът е най-добрата добавка към шарана, защото поема излишната мазнина на рибата и така ястието се получва леко. 

Освен традиционната риба за Никулден хората си купуват и чернокоп, сафрид и барбун.

Репортаж на Боряна Благоева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК