Обичате да пътувате? Ето какво не бива да правите в Европа!

Няколко неща, за които всеки турист трябва да внимава

25.11.2019 | 22:44 Редактор: Василена Василева
Обичате да пътувате? Ето какво не бива да правите в Европа!

Краят на годината наближава и вече почти всички дни от отпуска ни са изчерпани. Затова не ни остава нищо друго освен да помислим за следващите 12 месеца, в които ще можем да се насладим на малко свободно време далеч от офиса и натоварения град.

И докато някои избират да останат в България и да опознаят родината, то други решават да се впуснат в приключение из Европа. В днешно време е много по-лесно да се стигне до далечни дестинации – просто запазваш билети за полет и след няколко часа си на мечтаното място.

Все пак обаче има няколко неща, за които трябва всеки турист да внимава. Тъй като посещенията в чуждите страни зачестиха, много от тях създадоха различни закони, с които да контролират тълпите от прииждащи хора. И докато някои ограничения са доста строги, то други попадат в графата забавни и дори странни.

Италия

Ако решавате да посетите град Еболи, тогава трябва да внимавате с ласките в автомобил. Властите там не позволяват целуването в кола, а причините за това може да са свързани с разсейването и риска от катастрофи.

Във Венеция пък не ви е позволено да храните гълъбите. Ако решите да прескочите закона, тогава ви грози глоба от 50 до 500 евро. Макар в момента да е под вода, площадът "Сан Марко" също попада в частта забранено. Също така нямате право да "заключите" любовта си с катинар и да го поставите на мост или паметник.

Испания

В Испания температурите през лятото рядко падат под 24 градуса и това кара много хора да търсят различни начини за разхлаждане. В Бареслона обаче ще трябва да сте облечени през цялото време, тъй като нямате право да се разхождате по бански или друго плажно облекло далече от плажа.

Ако решите да пътувате с кола до страната, трябва да ви е ясно, че там не може да карате с джапанки или други отворени обувки. Жените, които обичат да карат с токчета, ще трябва да се преобуят веднага щом стъпят на испанска земя.

Снимка: Pixabay

Продължението на статията четете в Tialoto.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК