Българска фирма завлече световни изпълнители с милиони евро

Енрике Иглесиас отмени европейското си турне заради проблемите

22.11.2019 | 19:28 Редактор: Кристина Крумова

Българска фирма завлече световни изпълнители. АРТ БГ не платила разноските си за концерти у нас и в чужбина. Вследствие на проблемите турнето на Енрике Иглесиас в Европа е отменено.

Плащането от българската фирма, съорганизатор на концерта на Хосе Каресас у нас, ще се забави с повече от 3 месеца. Освен Каресас, АРТ БГ завлича и други световни изпълнители.

АРТ БГ организират първия концерт на Енрике Иглесиас у нас, след като теглят кредит, за да платят на звездата. Незнайно как фирмата се оказва организатор на цялото турне на певеца в Европа. На 14 ноември представляващата го агенция Creative Artists обаче обяви, че отменя концертите на испанскта супер звезда, тъй като българската АРТ БГ не е спазила договора.  

Управителят на фирмата Даниел Стефанов не може да бъде открит дори от външната фирма, която отговаря за ПР-а му. След изчезването му, загубите за няколко международни компании се изчисляват на милиони евро. 

Сайтът "Pollstar"разкри, че АРТ БГ са завлекли гръцките си колеги, като не са платили нито залите, нито на изпълнителите Брайън Адамс, Хосе Карерас и Малума за участията им в южната съседка. Без промоутър остава и концерта на Мирей Матийо в НДК. 

И още една любопитна подробност - в Арт БГ участие има и Петър Харалмпиев, до неотдавна председател на Държавната агенция за българите в чужбина, който през 2018 г. беше обвинен в търговия с български паспорти с чужди граждани.

Репортаж на Иван Кънчев

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК