България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Да сбъднеш мечтата си и да застанеш рамо до рамо с Хосе Карерас

Българският оперен певец Росен Ненчев говори пред Bulgaria ON AIR

07.08.2019 | 10:07 Редактор: Ивайло Николов
Да сбъднеш мечтата си и да застанеш рамо до рамо с Хосе Карерас

Тенорът Росен Ненчев е капитан на националния отбор по плажен тенис, който ще участва на европейско първенство, но също и оперен певец, който спокойно може да каже, че е сбъднал детската си мечта.

Въпреки че е завършил математическа гимназия и е учил финанси, класическата музика винаги е била голямата му любов, а Хосе Карерас негов идол. Ненчев разказа в студиото на "България сутрин", че пее още от детската градина и е растял със записите на тримата големи в оперното изкуство.

Отдава късмета си да работи с Хосе Карерас на попадане на точното място в точния момент.

"Бях в Пезаро, в консерваторията "Росини". Маестро Дундекова работи там и ми спомена, че ще има курс на Хосе Карерас. Тя ми каза, че предварителните пресявки са преминали. Направи ми среща с личния пианист на маестро Карерас. Аз му изпях няколко арии и той ми каза "заповядай на нашия курс", разказа Росен Ненчев.

Той сподели още, че в края на курса е бил избран да завърши заключителния концерт, с който се представят учениците, което по думите му е най-голямата отговорност. 

След това Росен Ненчев сбъдва мечтата си и застава рамо до рамо с Хосе Карерас на сцената в София. След огромния успех на концерта им Ненчев вече работи по следващите си представяния съвместно с големия тенор. 

Очаквайте видео.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК