Ето как да запазим здравия сън след смяната на часовника

Намалете приема на захар, вино, глутен и млечни продукти

24.10.2019 | 23:00 Редактор: Стефанка Митева
Ето как да запазим здравия сън след смяната на часовника

Два пъти годишно местим стрелките на часовника и това може да създаде неудобство за хората, които трудно се приспособяват към промените. Тази неделя, на 27 октомври в 04:00 часа, ще върнем стрелките на часовника с час назад и официално преминаваме към астрономическото време за нашия часови пояс.

Смяната на часовото време би трябвало да приключи веднъж завинаги през 2021 година. А дотогава - как да се справим със смяната на часа?

Намалете приема на захар, вино, глутен и млечни продукти. Според специалисти тези храни причиняват най-много хормонални възпаления, което може да доведе до лош сън.

Приемайте хранителни добавки, тъй като те са чудесен начин за поддържане на хормоналния баланс. Витамини и минерали, които ще ви помогнат да се преборите с умората са витамини D, C, B и магнезий, пише az-jenata.bg.

Добавете към менюто си здравословни мазнини. Бедното на полезни мазнини меню, може да окаже влияние върху нашите енергийни нива и качество на съня. Ето защо е важно в менюто ви да има по-мазни риби като скумрия и сьомга, сурови или печени ядки (без сол) и авокадо.

Спортните активности са най-добрият начин да се справим с умората и меланхолията, която е често срещана през есенно-зимните месеци. Отделете време за спорт поне 2-3 пъти в седмицата.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК