Австралиец си поръча бира за рекордните ... 67,689 долара

Dosega toj е отказвал да плаща повече от 10 долара за халба

07.09.2019 | 17:30 Редактор: Юлия Христова
Австралиец си поръча бира за рекордните ... 67,689 долара


През последните 25 години австралийският журналист Питър Лейлор пътува по света и пише за... бира. Но мъжа, който е толкова пристрастен към питието, винаги е отказвал да плаща повече от 10 долара за халба.

"Обичам хубавата бира, както и виното, но не давам глупави пари за тях", казва той пред CNN. Това си останало така до деня, в който Лейлор отива в хотел в Манчестър, Англия и си поръчва бира, чиято цена е около 6 долара. Сметката му обаче е близо 10 хиляди пъти повече.

"Виждате ли тази бира? Това е най-скъпата бира в историята", пише журналистът в Twitter, качвайки снимка на питието си.

Всичко започнало така - Лейлор оставил свой приятел на гарата, а след това отишъл в хотел Malmaison. В бара, той си поръчал "нещо британско". Барманката му предложила Heineken, а журналистът се примирил с IPA (която се оказала шотландска). Когато получава сметката, мъжът не носи очилата си.

"Просто ми се стори, че момчето е сбъркало нещо", за това Лейлор попитал барманката каква е цената. Тя му отговорила и се разсмяла, но на журналиста не му било никак забавно. Сумата била изтеглена от сметката му, но когато той се оплакал на собствениците на хотела, те обещали да му върнат парите.

Лейлор чакал притеснено десет дни.

"Не съм богат човек. С тази сума мога да купя колата си десет пъти", казва той.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК