Веганка внесе иск срещу съседите си заради миризмата на барбекюто им

Тя искала те да усмирят децата и домашните си любимци

04.09.2019 | 22:45 Редактор: Ралица Братанова
Веганка внесе иск срещу съседите си заради миризмата на барбекюто им

За Силия Кардън малко  неща са по-дразнещи от барбекюто. Особено когато съседите ѝ го правят. Затова тя отнася въпроса до съда и решава да съди съкоопераорите си. 

Австралийката, която живее в Пърт, иска по легален път да сложи край на тези дразнители.

Трибунал, както и Върховният съд на Австралия, отхвърлиха иска ѝ като "неразумен" и подчертаха, че тя не е събрала достатъчно доказателства.

Сред претенциите на Силия има искане към нейните съседи да ограничат малко осветлението на пътеката, да си усмирят домашните любимци и да сменят растенията в общата градина на кооперацията, пише Dnes.bg.

Според нея миризмата на цигари и барбекю е предизвикала неволна обида към нея в дома ѝ в Пърт.

"Te нарочно поставиха барбекюто така, че да мога да помириша рибата и сега всичко, което мога да подуша е риба", твърди Силия пред Nine News.

Държавният административен трибунал на Австралия отхвърли исканията на Силия, включително и едно, което е било към съседите ѝ с деца. Тя настоявала децата да бъдат по-тихи, когато си играят навън.

"Трибуналът не приема, че родителите, разрешавайки на децата си да играят навън, създават пречка", е решила институцията.

Случаят станал толкова сериозен, че стигнал Върховния съд на Австралия. От там обаче също отхвърлят иска на Силия, който е бил общо 400 страници.

Това обаче не спира напористата веганка и тя е решена да продължи да търси правата си за живот... без миризма на барбекю.

Снимка: Pixabay

Харесайте страница ни във Facebook ТУК