Пиян поляк подкара танк от Втората световна по улиците на малък град

Заради шофиране на бойната машина в нетрезво състояние го заплашват 8 години затвор

21.06.2019 | 15:20 Редактор: Бойко Димитров
Пиян поляк подкара танк от Втората световна по улиците на малък град

Пиян поляк подкара танк от Втората световна война по улиците на малкия град Пайенчно. 49-годишният мъж трябвало да натовари бойната машина на рампа и да я закара до местния музей, но съоръжението се счупило, съобщи dnes.bg.

Поради тази причина той решил, че най-добрата идея е сам да подкара танка, модел Т-55. Той го запалил и тръгнал да обикаля града. Когато видели бронираната машина по улиците, жителите на Пайенчно веднага се обадили на полицията. Униформените се отзовали на момента и намерили танка паркиран на улицата, а пияният мъж бил подпрян на него. 

Само заради факта, че е шофирал в нетрезво състояние, го заплашват 2 години затвор, а за това, че е шофирал танк в нетрезво състояние – 8 години зад решетките.

60-годишната бойна машина била върната в музея в пет часа сутринта благодарение на помощни средства, тъй като полицаите така и не успели да я запалят отново.

Миналата година в Русия пиян мъж също открадна танк и го подкара по улиците, прегази няколко коли и се блъсна в супермаркет. Той бе арестуван, докато се опитваше да открадне бутилка вино.

Снимка: Полицията в Пайенчно

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК