Кои са столичните "Лейди и Скитника"?

Кучетата Роза и Амбра влязоха в ролята на едни от най-обичаните анимационни герои

24.10.2018 | 19:16 Редактор: Иван Берберов
Кои са столичните

Една снимка обиколи социалните мрежи и предизвиква безброй усмивки сред всички вече пораснали деца на 90-те години, които помнят филмчето на Дисни "Лейди и Скитника".   

Две от най известните анимационни кучета оживяха на столичната улица "Малко Търново", която е чест обект за фотографските обективи.  Тук нашият екип се срещна с автора на снимката Гергана Курукювлиева, която завършва Книгоиздаване и фотография в Художествената академия. 

Оригиналният фотос й донесе първо място на конкурса "Любов между редовете" към кино-литературния фестивал "Синелибри". За атрактивната фотосесия за били необходими над два часа, един килограм спагети, а Гергана използва уличното осветление, за да постигне точния кадър. 

"Винаги съм искала да пресъздам любовната сцена от филмчето "Лейди и Скитника", което от дете ми е любимо. Във социалните мрежи обявих, че търся кандидати, които да приличат максимално на анимационните герои", споделя Гергана. 

В крайна сметка най-подходящи за това се оказват  Роза и Амбра, доскоро бездомни кучета, но осиновени от своите стопанки Розалин  и Александра, които са доброволци в приюта за безстопанствени животни в с. Горни Богров.  

"Всеки може да отдели от времето си и да подари 20 минути извън клетката на животинките там. Разходките се провеждат всяка неделя, всичко е въпрос на желание", споделя Александра. 

А Роза и Амбра са доказателство, че пътят от приюта до известността при някои кучета е въпрос на  истински късмет и с усмивка  и въртеливи опашки отговарят на минувачите по столичните улици, които ги разпознават като  "Лейди и Скитника".

Вижте още в репортажа на репортера Божила Симова, операторът Мартин Ангелов и монтажиста Мирослав Димов