След сигнал: Нено Димов на инспекция в пречиствателната станция в Златни пясъци

Взети са проби, резултатите от които се очаква да станат ясни до 5 септември

30.08.2018 | 18:55 Редактор: Велислав Филипов
След сигнал: Нено Димов на инспекция в пречиствателната станция в Златни пясъци

Сигнал за работата на пречиствателната станция в Златни пясъци провери министърът на околната среда и водите Нено Димов. Взети са проби, резултатите от които се очаква да станат ясни до 5 септември. След реконструкцията на пречиствателната станция, капацитетът ѝ ще се увеличи близо пет пъти.

Инспекцията е по сигнал на "Водоснабдяване и канализация" - Златни пясъци, които са изпратили писма и до министъра на регионалното развитие и благоустройството, до кмета на Варна и директора на "Водоснабдяване и канализация" - Варна.

Три пъти, както е по норматив, в рамките на 7 дни ще излязат резултатите от тези проби. Според директора на "Водоснабдяване и канализация" - Варна пречиствателната станция в Златни пясъци работи в обичайния си режим. Повишеното ниво на отпадъчните води той обясни с нарасналата консумация на вода в комплекса, предвид големия брой туристи.

Заместник-кметът на Варна Христо Иванов подчерта, че оператор на територията е "Водоснабдяване и канализация" - Златни пясъци и тяхна е отговорността за организацията на територията на комплекса.

Директорът на "Водоснабдяване и канализация" - Варна пък подчерта, че и в момента отпадни води не се изливат по посока на морето.