Медик се отзова на спешен сигнал и спаси живота на 62-годишен

Д-р Даниел Дончев дотичал до припадналия мъж, тъй като инцидентът станал близо до болницата

29.08.2018 | 19:20 Редактор: Иван Берберов
Медик се отзова на спешен сигнал и спаси живота на 62-годишен

Лекар от столичната болница "Света Анна" спаси живота на припаднал на пътя възрастен мъж – като се яви на сигнала пеша. В спасителната акция се включиха и случайни минувачи, които също помогнаха болният да бъде транспортиран до болницата.

Датата е 24-ти август, а трафикът на Цариградско шосе е както винаги – интензивен. Десетки пътници чакат автобус на автобусната спирка. Един от тях е 62-годишен мъж, на когото внезапно му прилошава, докато чака трамвая. 

Припада, докато пресича локалното платно, почти до пешеходната пътека. Случайни минувачи стават свидетели на страданията на възрастния мъж и реагират светкавично – обаждат се в най-близката болница. 

На сигнала само след минути се отзовава дежурният тогава д-р Даниел Дончев – пеша, тичайки до мястото на инцидента. След като оказва първа помощ и мъжът отново е в съзнание, следва втора спасителна акция – всички свидетели задружно откарват болния до болницата. 

Качват го в колата на един от тях, след което го приемат в "Св. Анна". Полицията също съдейства – отцепва за кратко движението, за да осигури път на импровизираната линейка. Самият д-р Дончев призна, че не се чувства герой, тъй като работата му е именно това – да спасява животи.