"Топлофикация": Отопление и топла вода има в цяла София

"Никой не е застрахован от нови аварии", каза инж. Боян Паунов за Bulgaria ON AIR

10.02.2017 | 08:19 Редактор: Тодор Петров

Аварията е отстранена, а топлоподаването е възстановено. Отопление и тола вода има във всички квартали, в които беше преустановено подаването им. Това заяви пред екип на Bulgaria ON AIR инж. Боян Паунов от "Топлофикация София".

Той увери, че локалните аварии в кварталите "Люлин" и "Надежда" нямат нищо общо с аварията в София Изток. Причина за мащабната авария са смущения в захранването на помпена станция "Лозенец". 

След проведена вчера среща между "Топлофикация" и ЧЕЗ е станало ясно, че двете дружества допълнително ще огледат помпените станции и ако има проблеми ще се предприемат действия.

"Никой не е застрахован от нови аварии, но да се надяваме, че такава авария, каквато ние не помним, няма да се случи", посочи инж. Паунов.

По повод разпоредената от кмета Йорданка Фандъкова проверка на случая от прокуратурата, представителят на "Топлофикация" обясни, че дължината на топлопроводите е около 990 км в едната посока и не е изключено да се случват аварии при такива мащаби.

Той настоя, че възникват аварии навсякъде и даде пример с френска атомна централна, в която е имало авария вчера. "Това е рискът на професията", отбеляза инж. Паунов.

Резултатите от проверките се очакват, когато съответните работни групи си свършат работата, стана ясно още от думите му.