България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Ученици в дървена ваканция след аварията в столицата

Отоплението спря да работи вчера по обяд, утре ще стане още по-студено, каза зам.-директорът на 125-то училище пред Bulgaria ON AIR

09.02.2017 | 08:13 Редактор: Луиза Божинова
Ученици в дървена ваканция след аварията в столицата

Темата "Топлофикация" и аварията в София, която остави без отопление и вода хиляди столичани, довежда до радост учениците. Междусрочната им ваканция беше удължена с два дни заради проблемите с парното. 125-то училище в София е едно от тези, които ще затворят врати заради невъзможността на Топлофикация да се справи с аварията.

Зам.-директорът Венелина Николова обяви, че температурата в училище в момента е около 17 градуса, а оптималната за провеждане на занятия е 18 градуса. "Отоплителната инсталация спря да работи вчера по обяд. Предполагам, че утре вече ще стане още по-студено", каза тя пред Bulgaria ON AIR.

Николова сподели, че климатици има само в компютърните кабинети, така че не биха могли да се справят, ако няма отоплителна инсталация.

"Ако Топлофикация пусне отоплението след 48 часа, както каза, би трябвало за събота и неделя сградата да се стопли. Но ако в понеделник има проблем, ние имаме вариант да учим с намалени часове", каза още Николова.

Решенията за това дали да няма учебни занятия и през следващата седмица, ако топлото не дойде, се вземат на по-високо ниво.

"Предполагам, че това ще бъде решено на ниво регионално управление на образованието", посочи Николова.

На въпрос дали ще отучват учениците тези два дни, зам.-директорът на 125-то СУ предполага, че това няма да стане.

"Колегите са достатъчно опитни, ще преструктурираме учебното съдържание, учениците няма да пропуснат нищо", коментира още тя.

Целия разговор вижте във видеото: