Километрична опашка и изнервени шофьори на Дунав мост 2

Щателни проверки от румънска страна предизвикват забавянето

23.01.2017 | 17:05 Редактор: Тодор Петров
Километрична опашка и изнервени шофьори на Дунав мост 2

Вече четвърти ден продължават километричните опашки на Дунав мост 2. Днес колоната от тирове край Видин достига над 10 км. 

Шофьорите са изнервени заради чакането с часове и предприемат рискови маневри в насрещното. Ще имат ли край всекидневните задръствания, провериха кореспондентите ни от Видин.

За Пламен и Валентин работното време изтече. Стоят в колоната от тирове вече 15 часа. Закъсняват с доставката повече от ден. 

"Сега трябва да изчакам 9 часа за да мога да продължа. Не знам защо е така, дали фериботите на Дунава са замръзнали", споделя Валентин.

В ситуацията на двамата шофьори са още стотици техни колеги. Заради лошите метеорологични условия не липсват и инциденти, които допълнително изнервят шофьорите. 

От Гранична полиция съобщават, че забавянето е от румънска страна заради щателни проверки. По данни на дружеството, което управлява съоръжението, за едно денонощие през граничния пункт преминават над 600 тира. 

А шофьорите твърдят, че чакат над 20 минути за проверка защото нямало достатъчно кадри.

"Те си знаят какво правят, ама чакаме по 20 минути да ни проверят, аз съм ги засичал", разкри шофьорът на ТиР Пламен.

От вътрешното министерство съобщиха, че се водят преговори с Румъния за справяне със ситуацията, но реални действия до този момент няма. А заради сериозни закъснения на доставките, шофьорите и фирмите търпят сериозни санкции.