Тръмп обеща: Интересът на американците ще е на първо място!

Милиардерът официално прие номинацията на републиканската партия

22.07.2016 | 16:54 Редактор: Василия Пейчева
Тръмп обеща: Интересът на американците ще е на първо място!

Със 75 минутна реч - най-дългата в американската история за последните 40 години, Доналд Тръмп официално прие номинацията на републиканската партия за кандидат за Белия дом. Тръмп обеща - ще постави интереса на американците на първо място и ще спре миграцията на бежанци към страната.

В речта си Тръмп отбеляза, че неговата политика ще постави американците на първо място, ако бъде избран за държавен глава.

"Приятели, делегати и скъпи съграждани. Със смирение и благодарност приемам вашата номинация за президент на САЩ. Заедно ще върнем нашата партия в Белия дом и ще поведем страната към сигурност, просперитет и мир. Ще превърнем тази страна в място, където царят щедрост и топлота, но ще бъдем и страна на закона и реда", заяви Доналд Тръмп.

В този дух Тръмп повтори и идеята си за ограничаване на миграцията, като не пропусна да разкритикува настоящия президент и бившия държавен секретар и настоящ кандидат на демократите за президент Хилъри Клинтън.

"Американизъм, не глобализъм, ще бъде нашето кредо. Обещавам да следя за спазването на върховенството на закона и за реда в страната, разклатени от стрелби и атаки през последните месеци. В това състезание за Белия дом, аз съм кандидатът за закон и ред. Безотговорната риторика на нашия президент, който използва позицията си да ни раздели на раса и цвят, направи обстановката в САЩ по-опасна за всички. За по-голямата безопасност на нашите граждани ние трябва незабавно да спрем миграцията от всяка държава, която е компрометирана от тероризъм, докато не бъде приложен доказан механизъм за контрол. Не искаме мигранти в нашата държава", каза още Тръмп.

Милиардерът за пореден път не пропусна да спомене и скандала с кореспонденцията на Клинтън, която "е изложила американците на огромна опасност".

Доналд Тръмп изрази и своята убеденост, че много от поддръжниците на демократите също ще го подкрепят, защото той ще работи за всички американци.