Млад лекар във Видин вдъхва живот на десетки с прекаран инсулт

Отделението по неврология работи отново благодарение на д-р Ангел Благоев

27.03.2021 | 14:08 Редактор: Жаклина Иванова

Млад лекар във Видинската болница връща надеждата за нормален живот на десетки хора с прекаран инсулт. След като остана затворено близо година заради липса на кадри, днес отделението по неврология отново работи благодарение на д-р Ангел Благоев.

:Не можех нито крака си, нито ръката си да вдигна, а сега я вдигам, благодарение на доктора и бързите мерки, които взима се чувствам супер", споделя една от 4-те пациентки, възстановили се след прекаран инсулт. 

"Един от моментите, в които съм имал най-голямо удовлетворение, когато успях да помогна на едно младо момиче на 22 години, което бе направило инсулт. Тя беше в много тежко състояние и тя се оправи благодарение на това лечение. И когато видиш подобно нещо, чувстваш удовлетворение и това усещане не може да го изпита всеки и не може да го купиш с пари", казва д-р Ангел Благоев - завеждащ отделението по неврология в МБАЛ "Света Петка" - Видин.

Именно това чувство кара младия лекар да започне работа в най-бедния район на страната. 

"Хората имат право. В района, в който живеем в северозападния регион, населението е застаряващо. И тези хора трябва да има къде да се лекуват", смята младият лекар.

Засега доктор Благоев работи с няколко медицински сестри в отделението, но се надява скоро още негови млади колеги да го последват.

"Чували сме, че се прави такова лечение, но тук никога не е правено и доста от хората, които можеха да бъдат спасени и загиваха", сподели Анушка Илиева - медицинска сестра в отделението по неврология.

Д-р Благоев решава да специализира неврология след като негови роднини получават инсулт, но нямат късмета на пациентите на младия лекар. 

"Това мен ме амбицира и мотивира да се уча от колеги, за да го правя това нещо, защото мисля, че ние имаме задължение към нашите родители", допълва медикът. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


8
0 rate up comment rate down comment 0
Иванка Цонева
преди 2 години
Моля да поместите телефон за връзка, за да уговорим час за преглед. Благодаря! Сигнализирай за неуместен коментар
7
2 rate up comment rate down comment 2
Северозападнала
преди 3 години
Браво! Давайте само така, доктор Благоев! Дано и други лекари последват Вашия пример! Иначе това отделение при лудия Корманов беше просто морга. Баща ми 2 пъти лежа там, получи бронхопневмония, защото го държали с несменени памперси на отворени врата и прозорци. Пълен ужас за пациентите и близките им. Иска ми се никой да не преживява такива неща, каквито изпитахме ние и над 90 % от болните от инсулт там! Затова дълбок поклон пред усилията на този млад професионалист! Сигнализирай за неуместен коментар
6
14 rate up comment rate down comment 0
Др София Павлова - 3
преди 3 години
Браво, браво, браво!Възхищение!Успех колега! Гордея с вас! Сигнализирай за неуместен коментар
5
15 rate up comment rate down comment 2
Емил
преди 3 години
Браво. Млад човек, достоен за уважение. Болницата във Видин има нужда точно от такива хора. Сигнализирай за неуместен коментар
4
17 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
3
31 rate up comment rate down comment 2
Аз
преди 3 години
Прекрасен млад и умен лекар. Браво докторе дано Ви последват още млади хора и се върнат към тези прекрасни места в северозападна, за този край дори правителствата не говорят. Сигнализирай за неуместен коментар
2
43 rate up comment rate down comment 1
Една
преди 3 години
Браво докторе. Поклон. Дано има и други, които да Ви последват Сигнализирай за неуместен коментар
1
47 rate up comment rate down comment 0
Лид
преди 3 години
Браво на този истински лекар с Голямо сърце!!! Сигнализирай за неуместен коментар