Стотици автомобили и софиянци в повече по Южното Черноморие (+ВИДЕО)

Вилите и апартаментите край морето се напълниха с туристи от столицата

18.04.2020 | 19:10 Редактор: Тодор Петров

В разгара на епидемията вилите и апартаментите край морето се напълниха с туристи - предимно семейства от София, които притежават имоти на юг от Бургас. По данни на полицията за два дни през КПП-то за Южното Черноморие са преминали над 80 автомобила със софийска регистрация. 

Кметът на Созопол призова неканените гости по празниците да останат по вилите си и да не се разхождат по улиците на града, особено без маски.

"Те са декларирали наличие на настоящ адрес и имот в община Созопол - основно Созопол и Черноморец. Моят апел към тези хора е да бъдат така добри да заповядат при нас, с широко открити обятия ще ги посрещнем като падне карантината", коментира кметът Тихомир Янакиев.

И докато в Созопол хотели и ресторанти са затворени, по вилите в местността Буджака е видимо оживено, или както казват местните - има софиянци в повече.

През пропускателните пунктове са преминали и софиянци с имоти в Лозенец и Царево. Това създавало напрежение у местните, тъй като в курортните градчета на юг от Бургас все още няма установен случай на заразен с коронавирус. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
Радвайте се!
преди 3 години
Туризмът няма да умре! Ще го има и това лято :) Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
Поли
преди 3 години
Изгонете ги, Софиянци са следствие на несполучлива любов Егоисти и смърфове Сигнализирай за неуместен коментар