Студенти организираха изложба с... отпадъци на екоплаж "Корал"

Арт проявата е в подкрепа на каузата да се запази последния див плаж по Южното Черноморие от бетониране

25.05.2019 | 18:45 Редактор: Зорница Костадинова
Студенти организираха изложба с... отпадъци на екоплаж

Студенти от България и Германия организираха изложба с отпадъци на еко плаж "Корал". Арт проявата е в подкрепа на каузата да се запази последния див плаж по Южното Черноморие от бетониране.

"Това е работа на някои от нашите студенти. Те построиха изкуствена строителна площадка. Намериха материалите и правят записи на шума от строителни машини. Също копаят дупки и планират повърхностите, опитвайки се да покажат какво би станало тук, ако не се спре строителството", сподели сценографът проф. Оливър Лангбайн .

"Винаги се започва с 20% застрояване на 80% зелено, както е било през 70-те години в Слънчев бряг, а всъщност в момента Слънчев бряг, ако има късмет е с 20% зелена площ, 80% при всички положения е бетон", допълни докторант в НБУ Весела Станоева. 
Арт инсталациите са направени от част от боклуците, които морето изхвърля.

"Египтяните са оставяли пирамидите, ние оставяме пластмаса… морето с пластмаса, бетонни плажове… всичко това е страховито и ние се опитваме чрез нашето изкуство да го спрем", посочи преподавателят в НБУ проф. д-р Борис Сергинов.

Йоана, която учи графичен дизайн в Дортмунд, и нейните състуденти, направиха ресторант, като цялото меню за клиентите е съставено от боклуци. 

Вижте повече във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК