35-годишна жена нападна фелдшерка, докато преглежда детето ѝ в Горна Оряховица

Роми пък биха медицински екип в Центъра по хемодиализа във Велико Търново

22.01.2019 | 19:24 Редактор: Велислав Филипов
35-годишна жена нападна фелдшерка, докато преглежда детето ѝ в Горна Оряховица

Два случая на агресия срещу медици за по-малко от 24 часа. Единият е от Горна Оряховица, а другият от Велика Търново. Там двама мъже и една жена от ромски произход нападнаха медицински екип в Центъра по хемодиализа. 

В Горна Оряховица 35-годишна жена се нахвърлила върху фелдшерка, докато тя преглеждала детето ѝ. След инцидента колегите на фелдшерката обмислят да подадат колективна оставка. 

В неделя през нощта в спешното отделение на болницата в Горна Оряховица било докарано 5-месечно бебе с порок на сърцето и висока температура. Заради сериозното му състояние, медиците там преценили, че трябва да бъде транспортирано в Детското отделение на Великотърновската болница.

Майката нахълтала в лекарския кабинет и ударила фелдшер Армянова по лицето. 

"Около сантиметър и половина ми е разбита горната устна, с хематом съм на венеца. Телесните травми не са толкова страшни колкото психическите“, споделя Наталия Армянова. 

По случая е образувано бързо производство за хулиганство. 35-годишната Звезда Илиева днес заяви, че съжалява, че изпуснала нервите си и твърди, че била провокирана от фелдшерката Наталия Армянова. 

Това е пореден случай на агресия над медик от спешната помощ в Горна Оряховица. Колегите на фелдшер Наталия Армянова обмислят да подадат колективна оставка. 

Медицинският фелдшер Наталия Армянова още днес подаде молба за напускане на системата на бърза помощ и е категорична, че никога повече няма да работи като лекар у нас.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.