Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

Вероятно производствена авария е причина за пожара в месокомбината във Велико Търново

Крайното мнение след около месец

07.11.2017 | 20:11 Редактор: Зара Паталева
Вероятно производствена авария е причина за пожара в месокомбината във Велико Търново

Възможно е пожарът в месокомбината във Велико Търново да е тръгнал от авария в производствената линия, допусна директорът на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов. Той допълни, че започват огледи в завода и може би след около месец ще е ясно точно как е пламнал огънят. Николов изключва това да е умишлен палеж.

Колко до наводненията в региона на Бургас, Николай Николов заяви, че не е имало начин населението да бъде оповестено навреме и да се евакуира. Само в десет големи града и около Козлодуй има система, която може да сигнализира хората с говор за предстоящо бедствие. Във всички останали общини работят радиоточките и местните сирени, които издават само звуков сигнал. Никой не знаеше, че ще вали толкова много в региона, посочи Николов и припомни, че подобен инцидент на същото място е имало през 1983 година.

За съкращаването на пожарни служби Николай Николов декларира, че това няма да се отрази на сигурността на хората. Ще бъдат закрити 12 участъка в страната, в които се получават най-малко сигнали за произшествия. Работещите в тях 29 човека няма да бъдат съкратени. Те ще останат на работа, а държавата ще се погрижи за тях и ще обезпечи пътуването им.