Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

Политолог: От ГЕРБ притиснаха доста сериозно ПП-ДБ

Яница Петкова смята, че са възможни нови разговори, но не се знае до какво ще доведат

19.03.2024 | 18:30 Редактор: Деси Николова

Мария Габриел върна пълна папка на президента Радев и предложи състав на правителство, разговорите продължават, а дали ще има гласуван кабинет - все още не е ясно. 

"Каквото и да е, какъвто и да беше съставът, който сега беше изчетен, той е политически, което говори за амбиция за продължаващо управление, защото иначе няма да се ползват тези лица. Които и да са имената, това, което аз разбирам е, че те не са договорени. Имаме един състав на кабинет предложен от Мария Габриел, в който тя предлага имена на министри, част от които не са от нейната политическа партия, което само по себе си е доста нетрадиционно и е доста рисков ход", заяви политологът Яница Петкова в студиото на предаването "Директно".

По нейни думи са възможни нови разговори, но не се знае до какво ще доведат.

"До този момент ние наблюдаваме инициатива от страна на ГЕРБ, които притиснаха доста сериозно ПП-ДБ и те на няколко пъти демонстрираха позиции назад. Може това да се продължи, но може и да се стигне до ситуация, в която изцяло се счупва това нещо, което се договаря", каза Петкова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.