Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

Журналист: В момента на руската опозиция е необходимо единство

Юлия Навалная стана нов фактор в руската опозиция, заяви Николай Кръстев

20.02.2024 | 17:00 Редактор: Деси Николова

Смъртта на Навални продължава да една от водещите световни новини. От екипа на опозиционера заявиха, че до дни ще разкрият имената на "убийците на Навални".

"Юлия Навалная стана нов фактор в руската опозиция. Тя ще се опита около себе си да концентрира всички онези привърженици на Алексей Навални, който загуби битката с Кремъл и с управлението в страната. Вероятно тя ще се опита да създаде нов център. В момента на руската опозиция е необходимо единство", заяви журналистът Николай Кръстев в предаването "Директно".

По негови думи съпругата на Навални трябва да работи заедно с лидерите на руската опозиция, за да може да бъде постигната необходимата смяна в руското общество.

Редица спекулации около начина, по който почина опозиционерът поддържат огъня на пропагандата. Една от тях гласи, че Навални е починал по-рано а смъртта му е била крита известно време. Пред Bulgaria ON AIR Кръстев изрази мнение, че е напълно възможно смъртта на Навални никога да не бъде изяснена.

"Фактът, че не искат да върнат тялото на роднините, на майката, на семейството и да се даде възможност те да решат какво искат да правят с тялото - някъде да се даде за автентична друга експертиза, извън онази, която могат официалните власти да дадат, прави напълно възможно ние и да не разберем къде може да бъде погребан Навални от руските власти", отбеляза журналистът.

Гледайте целия разговор във видеото.