Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

Политолог: Измъчен избор на шеф на СОС след много компромиси

Тепърва ще наблюдаваме развръзката от това решение, заяви Яница Петкова

08.02.2024 | 18:45 Редактор: Деси Николова

От осмия опит столичните общинари успяха да си изберат председател, но само за малко. Цветомир Петров от коалицията ПП-ДБ-СС ще е на поста до юли, а измъченият успех беше определен като "техническо решение". Целта – да бъде приет бюджетът на София. 

"Измъчено е това решение, но трябваше най-накрая да се вземе. Вероятно на базата на много компромиси. Ако вземем за пример това, което се случва в Народното събрание, ще се окаже, че такъв тип нестандартни "технически решения" като че ли се оказват стабилни и работят" коментира социологът и политолог Яница Петкова в предаването "Директно".

Петкова посочи за Bulgaria ON AIR, че до юли месец има множество важни събития, които ще решат как ще протече председателството в СОС, а именно - предстои да видим какво ще е решението за проверката на изборите в София, ще са минали и евроизборите.

На този фон малко по-късно през деня един от съветниците на кмета Васил Терзиев обяви с пост във Facebook, че се оттегля.

"Първа развръзка вследствие на това решение наблюдаваме с оттеглянето на човек от екипа на София, който беше планиран за заместник-кмет. Някакви размествания вече има и предполагам, че оттук нататък в Столичния общински съвет ще се гледа и към установяване на механизми за взаимодействие", смята политологът.

Гледайте целия разговор във видеото.