Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

ВУЗФ връчва първите Годишни награди за образование по икономика

Ще бъдат отличени учители, ученици и директори, разясни доц. Джеймс Йоловски

29.01.2024 | 19:02 Редактор: Деси Николова

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Синдикатът на българските учители и Националната асоциация на преподавателите по икономика инициират първите си годишни награди. 

Целта на конкурса е да се отличат и получат признание за успехите си ученици, учители и директори, доказали своите познания и умения в икономическите дисциплини, защитени при участие в национални и международни състезания, олимпиади или разработване на съответни проекти, както и да се сподели и популяризира придобитият опит и представени иновации.

"Учениците имат свои собствени постижения, които се дължат на тяхната мотивация, но не можем да отречем, че ролята на учителя е изключително ключова. Той е човекът, който ги напътства, човекът, който ги мотивира, който им дава базата знания, необходими за техните успехи и от друга страна е изключително важна ролята на директора. Ние търсихме директори, които са визионери, лидери, които правят обучението нещо по-различно, по-съвременно", разясни заместник-ректорът на ВУЗФ доц. Джеймс Йоловски в ефира на предаването "Директно".

Конкурсът е насочен към професионалните гимназии с икономически професии и специалности, профилираните гимназии и средни училища с паралелки с икономически профил, както и други образователни институции с изучаване на икономически дисциплини.

В категория "Директор" победителят ще получи парична награда в размер на 2000 лв. и отстъпка от 20% при записване в магистърска или докторска програма на ВУЗФ.

В категория "Учители" ще бъдат отличени трима учители. Те ще получат парични награди в размер на 1000 лв. и отстъпка от 20% при записване на магистърска или докторска програма във ВУЗФ.

Трима ще бъдат отличените в категорията "Ученици". Те ще получат 100% стипендия за обучение в бакалавърските програми на ВУЗФ за първата година.

Гледайте целия разговор във видеото.

Притеснявате ли се от грипната епидемия и взимате ли мерки срещу заразяване?

Притеснявам се. Нося маска, спазвам дистанция и правя всичко възможно да не се заразя.
27%
Не. Всяка зима има такава и няма как да се опазиш. Грипът се преодолява за няколко дни.
58%
Повече се притеснявам от заразяване с коронавирус.
9%
Притесненията ми са свързани с евентуална грипна ваканция - няма кой да гледа децата вкъщи.
7%
Общо 1012 гласа