Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

България е пълна с млади таланти - "Работилница за репортери" разкри някои от тях

Победителите на тазгодишното издание са Деница Василева и Анна Тренева

29.12.2023 | 18:15 Редактор: Деси Николова

Борбата за честна журналистика и срещу фалшивите новини продължава. Тази година "Работилница за репортери" организира традиционния конкурс, но сега под мотото "Работилница за творческо писане - Разкажи за София". Победителите на тазгодишното издание са Деница Василева и Анна Тренева. 

"Видяхме столицата по много различен начин, много интересен и емоционален. Потвърди се колко много млади и талантливи хора има в България и колко разнообразно те виждат света", заяви организаторът на конкурса Десислава Василева в предаването "Директно". 

Най-добре представилите се участници получиха отличия, предметни награди, възможност за стажове и посещения в медии, в комуникационни отдели на компании, организации и други.

"Конкурсът за мен започна на шега, но като всяко едно приключение то продължи по емоционален и хубав начин. То е едно много хубаво изпитание, през което човек преминава, бидейки себе си. Новините дали ще бъдат добри зависи от човека, който стои зад тях", сподели Анна Тренева в ефира нa Bulgaria ON AIR.

Сред задачите на учениците, които са участвали в конкурса, са били създаването на портрет и пътепис. Деница Василева разказа кое според нея е било по-трудно.

"Трудната задача според мен беше портретът. Тя изискваше много повече търсене на информация, много повече четене, а пътеписът, който написах, беше по-художествен и беше повече гледна точка от моето ежедневие. Да спечелиш първото място, беше абсолютна изненада за мен", каза Деница Василева.

И тази година Bulgaria ON AIR бе партньор на конкурса, като в това издание сред членовете на журито бе журналистът и продуцент на "Директно" Калина Донкова.

Гледайте целия разговор във видеото.