Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

"Разкажи за София" - новото издание на "Работилница за репортери"

Конкурсът е предназначен за ученици от 9 до 12 клас

25.09.2023 | 23:40 Редактор: Калина Донкова

Започна поредното издание на онлайн журналистическото обучение-конкурс "Работилница за репортери". Тази година заглавието на проекта е "Работилница за творческо писане - Разкажи за София", а участници могат да бъдат учениците от 9 до 12 клас.

Участниците се обучават в онлайн среда, чрез презентации, онлайн уъркшопи, комуникация, напътствия и обратна връзка от екипа на Работилницата и менторите в проекта, които са популярни професионалисти в сферата на журналистиката и комуникациите.

Авторитетно жури излъчва финалистите и определя големия победител. Най-добре представилите се участници получават отличия, предметни награди, възможност за стажове и посещения в медии, в комуникационни отдели на компании, организации и други.

В предаването "Директно" организаторът на конкурса Десислава Василева разказа подробности и сподели очакванията си от тазгодишното издание.

"Аз съм убедена, че отново ще бъдем изненадани с огромния талант, който носят младите хора. Много са добрите училища в София. Надявам се да има много участници и поради тази причина тези 30, които ще бъдат избрани, вярвам, че ще бъдат изключително добри. Очаквам с нетърпение тази работилница, за да бъдем отново и отново изненадани колко много могат младите", сподели Василева.

Крайният срок за регистрация и изпращане на подготвените есета е 27 септември. Получените дотогава есета, ще бъдат разгледани от жури и от тях ще бъдат селектирани 30 ученици, финалисти в конкурса. След като бъдат избрани, те ще бъдат разпределени на екипи от ментори и ще продължат работата си с тях по изпълнението на следващите творчески задачи.

И тази година Bulgaria ON AIR е партньор на конкурса, като в това издание сред членовете на журито е журналистът и продуцент на "Директно" Калина Донкова.

Гледайте целия разговор във видеото.