Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

Учители: Без модерно образование губим децата в училище, за тях старото е демоде

С "Дигиталната раница" е по-лесно разбираем материалът за децата, смятат Веселина Иванова и Георги Йорданов

18.12.2023 | 20:00 Редактор: Деси Николова

Образованието напредва в своето дигитално развитие, а въпреки негативните оценки в последните месеци, училището промени много от онова, което се случва в класните стаи. Иновациите вече са тук и не само ученици, а и учители вече работят по нови програми и технологии.

"Образователната платформа "Дигитална раница", създадена от Министерството на образованието и науката, наистина позволи България да дигитализира обучението и да влезе в 21 век. "Дигиталната раница" дава възможност на учителите да създават дигитално съдържание, да правят уроци, които отговарят на потребностите на техните ученици", директорът на 2 АЕГ "Томас Джеферсън" Веселина Иванова в предаването "Директно".

Учениците от своят страна, получават възможността да се обучават по нов начин, чрез използване на технологиите и прекараното им време в интернет да бъде пряко свързано с целите на образованието. Родителите пък могат да проследяват учебното съдържание и да видят как децата им се справят със заложените им задачи.

"Ние ще загубим децата. Не бъдем ли модерни, не ходим ли в една крачка с тях, просто ги губим. За тях старото образование нищо не говори. За тях е демоде. За тях това не е начинът, по който да върви обучението. Искаме или не искаме, трябва да използваме тези нововъведения", заяви учителят по изобразително изкуство от 2 АЕГ "Томас Джеферсън" - Георги Йорданов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него, въвеждането на технологиите в образованието приближава децата до самия материал и им позволява по-добре да го разбират.

Гледайте целия разговор във видеото.