За пример: Учители от едно и също училище са най-активни в "Дигитална раница"

Двете преподавателки от ОУ "Христо Ботев" в село Екзарх Антимово са с по 41 дигитални урока

09.12.2023 | 16:35 Редактор: Елеонора Танева
За пример: Учители от едно и също училище са най-активни в

Двете учителки, разработили и публикували най-много уроци в Дигиталната раница в цяла България, преподават в един клас в едно и също училище – ОУ "Христо Ботев" в село Екзарх Антимово, община Карнобат.

Стоянка Митева, класен ръководител на учениците от втори клас в училището, има одобрени и публикувани за национално ползване в платформата 41 дигитални урока по български език и литература, математика и родинознание - най-много от всички преподаватели по всички предмети в страната. Равна с нея е единствено учителката, която води занималнята на същия клас - Гергана Колева, която също има точно 41 свои урока в Дигиталната раница.

"Самата платформа дава възможност уроците да бъдат използвани по много различни начини. Ако един урок бъде представен пред учениците в сутрешните часове за нови знания, след това част от него, заедно с упражненията, може да се използва за затвърждаване на наученото. В случай, че учениците са пропуснали нещо от новия материал, с помощта на  дигиталните уроци, които сме подготвили, ние го затвърждаваме и по този начин получаваме обратна връзка“, споделят учителките.

Те проявили интерес към "Дигиталната раница" през пролетта тази година, когато им била представена платформата. Искахме да предоставим на нашите ученици нещо ново – интерактивно, дигитално съдържание, което да приложим през тази учебна година, за да привлечем още повече тяхното внимание и интерес“, разказват учителките.

По оценка на преподавателите - учебният материал става по-достъпен за учениците, които проявяват интерес към нововъведенията.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ха-ха-ха
преди 4 месеца
"Браво" на учителките! Вземат някой лев и се трудят децата да останат неграмотни благодарение на дигиталната простотия в образованието. Лош пример дават. Всичко вече се продава- и децата, и образованието Сигнализирай за неуместен коментар