Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

Михал Камбарев, ПП: Бойко Рашков има списък с победи над корупцията

Важно е да има правителство, смята председателя на антикорупционанта комисия в НС

21.07.2022 | 23:00 Редактор: Калина Донкова

Важно е да има правителство, защото не трябва България да бъде вкарвана от избори в избори. Това коментира в ефира на предаването „Директно“ председателят на Комисията за борба с корупцията в Народното събрание Михал Камбарев.

По думите му обаче трябва да се прецени дали има смисъл да се прави нов кабинет със същите коалиционни партньори, с които вече имаше редица пререкания. А подобно правителство би било с хоризонт от шест месеца до една година.

„За да не разчитаме на хора и емоции, и на промяна в ситуацията, затова изготвяме програма. По тази програма трябва да се върви, тази програма трябва да бъде публична, да бъде в дневния ред на обществото и, ако не се върви по нея, трябва да е ясно защо и кой не върви по нея“, посочи той.

Тази програма е тясно обвързана с Плана за възстановяване и устойчивост и с антикорупционната реформа, която е част от плана, категоричен е Камбарев.

„Точно затова в момента бързаме да разгледаме антикорупционните закони и процедурата по избор на председател на КПКОНПИ. Законите са хем важни, хем належащи, за да покажат всички коалиционни партньори, не са само на думи“, изтъкна той.

Той коментира и настояването на „Продължаваме промяната“ досегашният вътрешен министър Бойко Рашков да застане начело на антикорупционната комисия.

Бойко Рашков има списък с победи срещу корупцията, а в прокуратурата се наблюдава бездействие“, смята председателят на Комисията за борба с корупцията в парламента.

Според него България има нужда от хора с капацитет, които искат да се борят с корупцията.

„Установихме, че е много важна личността, която води дадена организация, личността наистина да е смела, да иска да прави реформи и да ги прави, а не само да говори, че може или не може, или не зависи от него“, каза още той.

Вижте целия разговор във видеото.


1
2 rate up comment rate down comment 0
така де
преди 1 година
Успя да активира ДПС до мах - част от списька му Сигнализирай за неуместен коментар