Директно

Всеки делничен ден от 17:50 часа
още

Илин Димитров от "Продължаваме промяната": Имаме готовност да предложим премиер

От партията имат конкретни условия

19.07.2022 | 19:58

От "Продължаваме промяната" имаме готовност да излъчим премиер и да подкрепим правителство, но имаме условия. Това са приемането на антикорупционния закон и избиране на Бойко Рашков за председател на ресорната комисия, потвърди намеренията на партията председателят на комисията по туризъм в парламента Илин Димитров.

В предаването "Директно" той припомни, че вече има одобрена управленска програма, зад която застават и ДБ, и "БСП за България", но е важно решението на ИТН. 

Планът за възстановяване е основен приоритет на фона на икономическите предизвикателства, които предстоят, отбеляза депутатът.

Колкото до забавените плащания към хотелиери по програмата за настаняване на украински бежанци, Димитров бе оптимист, че плащанията ще бъдат направени и обясни проблема с това, че понякога чуждите граждани сменят хотели по няколко пъти. Това налага пререгистрацията им. 

За антиковид мерките, сезона и какви ще са последиците ако се стигне до рестрикции, както и какво лято очаква браншът - гледайте целия разговор във видеото.