Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

Румен Драганов: В туризма напред са тези, които усещат пулса на 5G технологиите

Важното за бранша е, че падат голяма част от рестрикциите в европейските страни

18.02.2022 | 22:57 Редактор: Здравко Черкезов

Туристическият бранш се оплаква, че освен от Ковид пандемията е ударен и от цените на електроенергията. Част от хотелите останаха затворени миналото лято, а сега неяснотите около Сезон 2022 идват и заради ситуацията в Украйна.

"Имаме удвояване на туристите. Малко по-малко са от Сезон 2019, но се движим с много добри параметри. Интересът към лятото е изключително силен, записванията се движат 72% спрямо 2019 г. - означава, че има силен интерес към летния сезон", посочи директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов пред "Директно".

 

Важното за туристическия бранш е, че падат голяма част от рестрикциите в европейските страни.

"Ковидът въобще не ни е проблемът. Проблемът ни е как да организираме възстановяването на икономиката след удара, който понесе през последните 2 години. Тези 2 години пренаредиха пазара и пътуванията, виждате колко много дигитални технологии навлязоха в сферата на туризма. Няма нищо общо туризмът от 2019 г. по отношение на дигитализация и сега", изтъкна Драганов в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Който е по-динамичен, следи добре технологиите и усеща пулса на 5G технологиите, е този, който е по-напред", добави директорът на Института за анализи и оценки в туризма.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК