Данчо Лазаров: Опозицията трябваше да се яви на вота

“Мястото на тази неидентифицирана група беше пред делегатите, да аргументира идеите си.”

10.10.2012 | 21:08
Данчо Лазаров: Опозицията трябваше да се яви на вота

Определящите се като опозиция във волейбола трябваше да дойдат на Общото събрание и да изложат идеите си пред делегатите. Това заяви пред Bulgaria On Air президентът на федерацията Данчо Лазаров, след като беше преизбран без алтернатива, със 78 гласа “за” и един въздържал се.

Критиците, обединени около “Марек” и ЦСКА, не регистрираха свой кандидат в необходимия срок до три месеца преди вота и бойкотираха днешния форум в курорта “Златни пясъци”. Единствено присъства адвокатка на дупнишкия клуб, който поради непредставено валидно актуално състояние беше лишен от право на глас.

“На тази опозиция мястото й беше в залата. Да дойде, да изложи своите виждания, идеи, платформи, цели, както и лостовете, с които ще ги реализира, за да убеди делегатите – коментира Лазаров (виж видеофайла). – При 79 клуба от общо 112 с право на глас, аз досега не съм бил свидетел на такова масово участие в общо събрание. На този твърде широк форум, опозицията – ако има въобще такава, най-накрая да вземе да се идентифицира – сега беше моментът да излезе пред хората. Ние набелязахме нашите цели и задачи и започваме да ги изпълняваме.”

Делегатите приеха в Управителния съвет на БФВ осем нови членове, а извадиха президента на “Марек Юнион-Ивкони” Ивайло Константинов, мениджъра на клуба Людмил Найденов и работещия в Италия треньор Николай Желязков.

Константинов беше вицепрезидент на БФВ, но подаде оставка покрай разрива с дуета Стойчев–Казийски и оглави т.нар. опозиция, която обещава да оспорва в съда легитимността на днешните избори. Лазаров обясни, че всички документи на Общото събрание са редовни, а опитни юристи са проследили хода му.

Присъстваше и президентът на европейската и вицепрезидент на световната федерация Андре Майер, който ще инспектира залите, с които България смята да кандидатства за домакин на няколко първенства през 2015 г. Лазаров предупреди, че Варна може да отпадне от проектите, защото не изпълнява актуални изисквания. “Ще ни бъде много трудно да защитаваме Варна, ако не се направят необходимите корекции. Те не са кой знае какво – трябва да се увеличи игралното поле за сметка на около 100 места, но тогава ще има една зала, която години наред ще може да кандидатства за домакинство на състезания от висок ранг.”

Развитието на детско-юношеския волейбол става един от приоритетите на федерацията, допълни Лазаров. Общото събрание единодушно прие 200 000 лева ежегодно да отиват за подпомагане на работата с подрастващите. Сумата е приблизително една трета от общата, която ще налива нов основен спонсор (банка) за следващите 4 години.