„Левски” заигра ва банк срещу БФС и „Лудогорец”

„Продажници водят война и геноцид срещу нас в полза на анонимен отбор, който ще отиде в нищото.”

06.10.2012 | 10:58
„Левски” заигра ва банк срещу БФС и „Лудогорец”

Футболният съюз и реферите са продажници, провеждащи мръсна война и геноцид срещу „Отбора на народа” в полза на анонимния „Лудогорец”. Това заяви босът на „Левски” Тодор Батков след драматична победа 2:1 над „Литекс”, която запази 2 точки дистанция зад 100-процентовия дотук шампион.

Тежките обвинения идват преди Вечното дерби с ЦСКА в следващия 9-и кръг на 20 октомври. Тогава „Левски” ще е лишен от двама основни халфове заради наказателни картони.

Батков съзира заговор, че отборът игра в намален състав по едно полувреме от последните два мача. Националът Гаджев си изкара директен червен в 44-ата минута при 1:1 с „Локо-София” (допуснат гол в 90-ата). Срещу „Литекс” крилото Рамос получи втори жълт (46), преди реферът Георги Йорданов да компенсира с отстраняване на Цветков (74). Головете за победата вкараха Карвальо (30) и Райков (84), а Георги Миланов временно изравни (63).

“Лудогорец” записа осми пореден успех, 3:0 вкъщи над последния в класирането “Миньор”, след изгонен играч на перничани при 1:0 в 51-ата и два гола от бялата точка (53, 67 мин). Босът на Левски” смята, че дузпи, червени картони и голове от съмнения за засади в полза на шампиона не са плод на игрово превъзходство, а корупционно мотивирана тенденция.

Обвиненията на Батков: „Наредих да предават мача (с Литекс) по интернет (в сайта на Левски), след като президентът на БФС отказа да ми даде разрешение. Казах му: Боби, аз нареждам да се дава мача, ако искаш ни глобявай, но аз ще кажа на народа, че вие криете безобразията срещу нас. Срещу нас се води мръсна война от продажниците в БФС и продажни чернодрешковци. Това го видяхме във втори пореден мач. Всичко се прави в полза на анонимен отбор, който е дошъл от нищото и ще отиде в нищото. Ние ще бъдем шампиони, защото народът е с нас, народът ни обича, отборът играе все по-добре. Какви права (за излъчване)? Те не искат да се предават мачовете, за да не им видят хората резила - как се вкарват голове от засади, как се гони всеки мач човек срещу онзи отбор и как при нас... Както е тръгнало, нищо чудно Илиан Илиев да разиграва най-различни схеми с 10 души, защото очевидно така ще бъде и занапред. Срам и позор! Това е геноцид срещу “Отбора на народа”, подкрепян от стотици хиляди, от милиони хора по цял свят. Победата е заслужена, изстрадана, показахме характер и себераздаване. Така ще бъде и в бъдеще, независимо от усилията на знайни и незнайни деятели на корупцията, на шушукането по ъглите и даването на пликове. Ще продължим да предаваме наши мачове. Нека ни глобят. Тогава ще призова хората и аз ще застана най-отпред, да отидем и да им потърсим сметка на тия на „Иван Асен II”, самозабравили се.”

От “Лудогорец” веднага написаха в своя сайт за: „нескопосани опити на някои футболни президенти да омаловажат отново постигнатото с много труд от момчетата на Ивайло Петев; внушения, които правят не само наши противници на футболния терен, но и слугински медии. Такива, на които им е трудно да преглътнат факта, че в момента в провинцията се играе по-красив футбол”.

Изпълнителният директор на „Левски” Иво Тонев: „За пореден мач оставаме с 10 играчи. Изключително пресилен картон на Рамос. Не искам да си помислям, че има тенденция с картоните, защото ако има такава, тя ще е в полза на друг отбор. Ако някой си мисли, че може да направи подобно нещо срещу Левски, дълбоко се лъже”.

Треньорът Илиан Илиев също смята, че е спорно дали изобщо Рамос е извършил фаул за втория жълт, но акцентира на играта: „Добър мач с много нерви, който взехме най-вече с характер, но може и малко повече футболни аргументи да показваме. През първата част имахме проблеми в средата на терена. Щастлив съм, че победихме, но имам резерви, защото знам, че имаме повече футболни аргументи”.

Треньорът на „Литекс” Христо Стоичков описа мача като „приличен футбол за нашите стандарти” и също разкритикува рефера Георги Йорданов, който за капак побърза да приключи със само три минути добавено време. „Съдията не беше на ниво. Уплаши се още в началото, обърка корнери с аутове, фаулове, много бързо изтърва мача. Не че червените картони са повлияли, но като даде на Левски потърси да навакса с такъв за нас.”

По повод обидните скандирания от „сините” фенове по негов адрес, Стоичков заяви: „Нормално, те си защитават отбора. Това, че след толкова години стъпвам на този стадион, е чест за тях, не за мен. Щом реагират така, значи имат добра памет какво съм постигнал”.