Йол отписва Бербатов за две седмици

Диагнозата не е прецизна, но Митко увредил бедрен мускул при опит за изстрел на тренировка.

28.09.2012 | 19:49
Йол отписва Бербатов за две седмици

Димитър Бербатов ще бъде извън игра в следващите две седмици, обяви мениджърът на “Фулъм” Мартин Йол. Българският ас разтегнал бедрен мускул при изстрел по време на вчерашната тренировка и е аут за домакинския сблъсък с шампиона “Манчестър Сити” в събота от 17:00 ч.

“За жалост Димитър е контузен и няма да играе, това е разочароващата новина – обясни Йол на днешната пресконференция. – Ще е аут за следващите две седмици. По време на тренировката той изглеждаше добре, както обикновено, и тогава при последния шут почувства нещо, трябваше да напусне и прекрати тренировката. Изглежда, че не е разкъсал мускул, но е подобен проблем в бедрото и областта на таза, така че няма да поемаме риск да го включваме срещу Сити.”

Липсата на Бербатов е тежък удар по “Фулъм”, защото нашият №9 светкавично се утвърди като водеща фигура за 225 минути игра след трансфера си. Малко утешение е, че опитният гръцки халф Йоргос Карагунис ще бъде на линия да дебютира. Той беше привлечен наскоро със свободен трансфер и е наваксал изоставането си в подготовката, изявявайки се 60 минути в мач на резервния отбор преди 4 дни.

Мартин Йол отбеляза очевадното – че манчестърските “Сити” и “Юнайтед” са явни фаворити за титлата, а конкретно мултимилионната селекция на Роберто Манчини е задължена да печели всеки мач и напрежението върху отбора е по-голямо.

“Гражданите” започнаха сезона неубедително и Манчини го обясни отчасти с новите играчи, взети в последните дни на трансферния прозорец и заиграли без адаптация. Днес италианецът смело заяви, че отборът му отново ще спечели титлата въпреки колебливите резултати напоследък - две равенства във Висшата лига, загуба от “Реал” в Шампионската лига и елиминация на свой терен от “Астън Вила” с 2:4 след продължения в “турнира на резервите” (Купата на Лигата).

Ако не спечели утре в Западен Лондон, шампионът ще запише пет поредни мача без победа, което не му се е случвало от декември 2008. Статистиката на негостоприемния стадион “Крейвън Котидж” обаче е добра за “Сити” – те нямат загуба в последните си шест шампионатни гостувания там, а и независимо къде играят, са вкарвали голове срещу “Фулъм” в 14 поредни мача .

Тимът на Йол и Бербатов е силен вкъщи – 10 победи и една загуба в последните си 13 домакинства. За 5 кръга от новия сезон “Фулъм” вече има три победи, а през миналия трябваше да чака за тях до началото на декември.

Централните мачове на 6-ия кръг откриват и закриват съботата. От 14:45 “Арсенал” приема лидера “Челси”. Капитанът на гостите Джон Тери може да играе, въпреки че беше наказан от Футболната асоциация с 4 мача и 220 000 паунда глоба за расистки обиди към малкия брат Фърдинанд – Антон, в мач срещу “Куинс Парк” отпреди година. Санкцията няма да влезе в сила, преди Тери да отговори дали ще я обжалва.

Сър Алекс Фъргюсън използва сгодния случай с коментар да нагнети напрежение в “Челси” и да отклони вниманието от дискусиите за съдийството в мача “Ливърпул” – “Манчестър Юнайтед”. Мениджърът на “Червените дяволи” определи наказанието на Тери като снизходително, в сравнение с 8-те мача на Луис Суарес от “Ливърпул” за подобно деяние срещу Патрис Евра.

“Юнайтед” изостава само на точка зад “Челси” и ще знае резултата от лондонското дерби, когато приема “Тотнъм” на “Олд Трафорд” в 19:30 ч.