Хари Реднап хапе „Челси” и „Ливърпул” за Бербатов

„Той е нарисуван трансфер, щеше да им свърши идеална работа”, твърди големият специалист.

23.09.2012 | 19:54
Хари Реднап хапе „Челси” и „Ливърпул” за Бербатов

Институцията сред английските треньори Хари Реднап е категоричен, че „Челси” и „Ливърпул” са изпуснали перфектно попълнение в лицето на Димитър Бербатов. Нещо повече - при цената от 5 милиона паунда този трансфер изобщо не е трябвало да се обмисля.

65-годишният Реднап, който има зад гърба 316 мача като футболист и близо 1300 като мениджър, се изказа от позицията на анализатор за BBC. Запитан от Гари Линекер как „Фулъм” успя толкова бързо да замести преминалите в „Тотнъм” асове Дембеле и Демпси, специалистът отговори с едно име: „Бербатов е страхотен трансфер. Той можеше да е перфектно попълнение за Челси или Ливърпул”.

Хари е изненадан, че двата именити отбора не са офертирали българина в края на трансферния прозорец: „Със своите качества Бербатов би свършил отлична работа в Челси, независимо като титуляр или резерва. Освен това те нямат алтернатива на Торес и при евентуална контузия остават без централен нападател. В Ливърпул той щеше да пасне идеално на стила, който Брендън Роджърс използваше в Суонзи и сега опитва да наложи. Бербатов е техничен, умен играч. При тези пари (които искаше Манчестър Юнайтед) това си беше един no-brainer (очевиден, нарисуван трансфер)”.

„Челси” е лидер след 5 кръга във Висшата лига, но вече валят присъди, че Фернандо Торес е неспособен да води атаката (вкара 2 от 9-те гола на отбора досега). Самият Жозе Моуриньо заяви, че „сините” не могат да заменят Дидие Дрогба и напускането на африканеца ще означава „по-малко точки”.

„Ливърпул” изпитва огромен дефицит в нападение и реализира средно под един гол (4 в 5 мача). Грандът остава в зоната на изпадащите, след като днес на своя „Анфилд” загуби дербито срещу другия най-успешен английски тим „Манчестър Юнайтед” с 1:2 (Шелви ч.к. 39, Джерард 46; Рафаел 51, Ван Перси 81-дузпа).

Димитър Бербатов и „Фулъм” се изкачиха към 6-а позиция след втора поред победа – 2:1 като гост на „Уигън”. С по 9 точки съответно пети и седми по голова разлика са „Арсенал” и шампионът „Сити”, които завършиха 1:1 в Манчестър (Лескот 40; Кошиелни 82).

Митко записа асистенция и два пропуска от близко разстояние, но получи много суперлативи за изпълнение на диригентски функции в хода на мача. Мениджърът Мартин Йол призна, че поел риск с Бербатов и Родайега като двойка нападатели, а впоследствие българинът го изненадал чрез отлични умения на плеймейкър.

„Винаги към знаел, че Димитър е фантастичен играч. В този мач обаче видях, че той може да играе отлично и на различна позиция. Беше хазартно да използваме двама нападатели, заради начина на игра на Уигън. Димитър показа, че е може би най-добрият №10. Бербатов ни дава качество, а Родайега добавя бързина”, радва се холандецът.