„Астън Вила” регистрира Стилиян Петров за игра!

Българинът получи картотека за сезона, първо му предстои нов интензивен курс химиотерапия.

05.09.2012 | 10:35
„Астън Вила” регистрира Стилиян Петров за игра!

„Астън Вила” вписа Стилиян Петров в състава си за настоящия сезон във Висшата лига. Срокът, в който всички отбори трябваше да картотекират максимум 25 играчи, изтече късно снощи.

Българският капитан е в списъка на мениджъра Пол Ламбърт, независимо че шести месец лекува остра левкемия и засега докторите не се наемат да прогнозират кога може да се завърне в игра.

Включването на Капитан Стан в състава е страхотен жест, който ще му вдъхне стимул и нови сили в битката с коварното заболяване. Стилиян и „Астън Вила” вече съобщиха добрата новина, че ракът на кръвта е в процес на ремисия, но предстои още дълъг път до успешен край.

Мениджърът на „Селтик” и бивш съотборник на Петров в шотландския отбор – Нийл Ленън, обяви вчера, че предстои нов интензивен курс на химиотерапия.

„Говорих със Стан преди около шест седмици. Той е в ремисия, но ще премине през още един тежък курс на химиотерапия в следващите няколко седмици”, обясни Ленън на среща с двамата масажисти на „Астън Вила” и приятели на Петров, които предприеха велопоход от „Селтик Парк” в Глазгоу до „Вила Парк” в Бирмингам с цел набиране на средства за научни изследвания в борбата срещу рака на кръвта.

Алекс Бътлър и Анди Смит опитват да съберат 250 000 паунда. Ленън им връчи чек за 5000 паунда от Благотворителния фонд на „Селтик”, преди да поемат по първия етап на трасето - от Глазгоу до границата.

По пътя си в инициативата „Pedal for Petrov” двамата масажисти ще посетят още стадионите на „Нюкасъл” и „Евертън”. На тръгване от Глазгоу двамата заявиха, че освен събирането на средства за благотворителна цел искат също да осигурят положителни емоции на своя приятел Стилиян Петров, който да се забавлява, следейки техния колоездачен поход.