Бербатов: Отново ще играя с усмивка на лице

Може да ме видите още утре в дербито на стадиона на “Уест Хем”, намеква Митко.

31.08.2012 | 20:55
Бербатов: Отново ще играя с усмивка на лице

“Отново ще се наслаждавам на футбола и ще играя с усмивка на лице, Мартин Йол знае как да ме използва най-добре и се разбираме отлично.” Това е есенцията от първото интервю на Димитър Бербатов като футболист на “Фулъм”.

Българският нападател подписа договор за 2 години, естествено взе фланелката с №9 и намекна, че може да дебютира още в събота (14:45 наше време) в лондонското дерби на стадиона на “Уест Хем”.

На въведението от репортерката на клубния сайт, че феновете са били малко паникьосани дали изобщо ще подпише, Бербатов отвърна: “Вече съм тук и съм доволен да работя отново с Мартин Йол. Очаквам големи неща. Просто искам да се наслаждавам на футбола отново, да играя, а когато го правя, го правя с усмивка на лицето и мога да помогна на моя отбор с моите голове, с моята игра, с начина, по който мога да играя”.

Митко е убеден, че ще се адаптира много бързо в новия отбор. “Винаги е вълнуващо, когато виждащ клуб, който иска да се развива. Фулъм желае точно това. Когато идваш в нов клуб, първите два-три дни са малко трескави - нови лица, нови съотборници, нова среда. Но след това се свиква. А аз имам опит, вече съм бил в друг клуб, познавам средата, знам езика и очаквам да пасна доста бързо.”

31-годишният българин признава, че основният фактор за осъществяване на трансфера е добрата работа и отлични отношения с мениджъра Мартин Йол от периода им “Тотнъм”. “Понякога в живота, когато срещнеш някого, моментално разбираш, че ще можете да работите добре заедно. Такъв е случаят с мен и Мартин Йол. Нека се надяваме, че ще стане отново. Аз съм играч, така че трябва да правя каквото мениджърът иска от мен, но той ме познава много добре, знае как играя, как обичам да играя, така че мисля, че ще се разбираме много добре.”

На горещия въпрос, “Вече направи първа тренировка с отбора, можем ли да те видим утре на “Ъптън Парк”, Митко отговаря с усмивка: “Нека изчакаме и да видим какво ще стане, може би ще ме видите там”. Българинът със сигурност ще е нужен на терена в Източен Лондон, защото “Фулъм” е спечелил само едно от 8-те си гостувания там на ниво Висша лига - първото на 3 ноември 2001 година (2:0).

В заключение Бербо е запитан за неговите впечатления от клубния стадион “Крейвън Котидж”, натрупани при визитите му като играч на “Тотнъм” и “Манчестър Юнайтед”. “О, да, имам спомени. Всъщност си спомням два гола, които вкарах срещу Фулъм. Наистина ми харесва да идвам тук. Това е добър футболен терен, Фулъм винаги опитва да играе футбол, който харесвам. Така че се надявам нещата, които съм правил за предишните си отбори, да ги правя и за новия.”

При официалното си представяне малко по-рано Митко обясни, че откакто е разбрал за интереса на “Фулъм” и Мартин Йол, решението му да премине в отбора е било лесно за вземане. Той е впечатлен от обстановката и най-вече от задушевната, почти семейна атмосфера около клуба.

Чисто футболно, като успехи и като привърженици “Фулъм” е скромен и почти винаги в сянката на съседа “Челси”. Кварталът обаче е много спретнат и с доста заможни жители, а съвсем наблизо (в обратна посока от “Челси”) е “Хамърсмит” – динамичен район с много жива музика и пъбове, магнит за млади хора.

Мартин Йол потвърди комплиментите, които вече отправи по адрес на качествата и таланта на Митко и изтъкна огромно задоволство от успеха в надпреварата с други кандидати за подписа на българина.