Бербатов: Спокойно, всичко ще е наред

„Не четете много вестници, пишат каквото си искат”, препоръчва Митко на своите почитатели.

28.08.2012 | 08:44
Бербатов: Спокойно, всичко ще е наред

Димитър Бербатов демонстрира добро настроение и оптимизъм, въпреки че сагата с напускането на „Манчестър Юнайтед” се проточи до последните 100 часа на летния трансферен прозорец. Остават четири денонощия до затварянето на пазара, а всички информации за бъдещето на българския голмайстор са условни и неофициални. Самият той ги определя като спекулации, които не бива да се приемат сериозно.

Митко използва социалната мрежа Facebook, за да увери всички свои почитатели в положителен развой: „Всичко ще бъде наред, бъдете спокойни, но и ние трябва да ядем, в паузите когато не работим:))haha..И не четете много вестници, пишат каквото си искат..:))”

Посланието е илюстрирано със снимка от манчестърския дом - агентът Емил Данчев прави салата от краставици и домати, а на печката се приготвят по най-семпъл начин пилешки филета. Битовата обстановка е досущ като през август 2008, когато преминаването от „Тотнъм” в „Юнайтед” се забави драматично и стана факт едва в последните часове от трансферния прозорец.

Сега ситуацията е още по-сложна, защото са вплетени доста странични фактори. Докато участникът в Шампионска лига „Динамо” (Киев) упорито мълчи, а английските опции останаха в миманса, вече се коментират само варианти за италианската Серия „А”.

„Фиорентина” е най-споменаваният кандидат за 31-годишния Бербатов, но разполага със сериозна алтернатива в лицето на 24-годишния ненужен в „Арсенал” датчанин Никлас Бентнер. Освен това клубът от Флоренция очаква развитие по продажба на звездата си Стеван Йоветич в „Ювентус”, за да има кадрова и финансова яснота. Заплатата на Митко от 4-4,5 милиона паунда годишно е сериозна хапка за отбор, който не може да разчита на приходи от евротурнирите.

Като евентуална възможност за Бербо се сочи и „Интер”, но там по-предпочитан е Бентнер. Проблемът е, че тимът от Милано иска датчанина под наем, а „Арсенал” отказва този вариант.

От английските медии сега тръгва спекулация, че Митко може да остане в „Юнайтед” заради контузия на Уейн Рууни. Английската звезда пострада нелепо през уикенда, когато Уго Родайега от „Фулъм” неволно се приземи върху десния му крак и бутоните на обувката направиха дълбока прорезна рана в бедрения мускул. Посоченият от сър Алекс Фъргюсън прогнозен срок за един месец отсъствие най-вероятно ще се удвои, но въпреки това шотландецът оценява Уелбек и Чичарито по-високо от Бербатов като евентуални партньори на острието Робин ван Перси.