Хамилтън отново в играта след победа в Унгария

Пилотът на McLaren удържа летящия финландец Кими Райконен и възроди амбициите си за титлата.

29.07.2012 | 17:37
Хамилтън отново в играта след победа в Унгария

Люис Хамилтън доминира в горещото състезание за Гран при на Унгария преди лятната ваканция във Формула 1. Това е едва втора победа за британеца през този сезон, след триумфа му в Канада в началото на юни.

Страхотно състезание на пистата “Хунгароринг” направиха пилотите на Lotus Кими Райконен и Ромен Грожан, които заеха другите две места на подиума. Последните 15 обиколки бяха почти инфарктни за Хамилтън, чийто болид сякаш бе прихванат от Райконен. Финландецът се движеше само на секунда зад лидера, но износените гуми и безупречното пилотиране на Хамилтън не му позволиха да излезе начело.

Състезанието започна по много по различен начин за Люис, който още в първите обиколки се откъсна напред заедно със стартиралия от втора позиция Ромен Грожан. Хамилтън не изгуби контрола над ситуацията през цялото състезание, но във втория стинт Грожан изглеждаше твърдо решен и способен да вземе първата си победа във Формула 1. Французинът е единственият пилот в топ 6, който няма шампионска титла в престижния шампионат.

Четвърти и пети финишираха Себастиан Фетел и Фернандо Алонсо, който продължава да е водач във временното класиране с преднина от 40 точки пред Уебър. Австралиецът завърши осми и взе само 4 точки от днешното състезание.

Подробности четете в специализирания ни сайт Auto On Air.