ЦСКА сърба надробеното, ще стиска зъби

Половин час с човек вповече - накрая благодарност към небесата за избегната срамна загуба.

20.07.2012 | 09:40
ЦСКА сърба надробеното, ще стиска зъби

Менажирането на ЦСКА получи фактически очертания във вид на овал. От увертюрата, през играта и резултата 0:0 в първия мач срещу анонимния „Мура”, до липсата на чист нападател за реванша.

Селекцията на „Титан” и Стойчо Младенов игра 30-ина минути в числен превес срещу скромния словенски тим (червен картон на Хорват в 37-ата). В резултат „червените” не вкараха гол, а загубиха единствения си таран Килиън Шеридан (удар по противник в 69-ата) и по чудо отърваха загуба след ситуация сам срещу вратаря в самия край.

„Трябва да благодарим на Господ, че в последната минута не ни вкараха, защото щяхме да станем за срам - заключи един от лидерите в тима Иван Бандаловски. - Мура не е от нашата класа. Ние сме ЦСКА и не може да се притесняваме от такива отбори, но трябва да го показваме не само на приказки, а на терена. За реванша трябва да се стегнем, въпреки че доста хора не могат да участват. Трябва да стиснем зъби и 15-16 човека, колкото сме, да победим.”

В този мач „червените” бяха с непълна група от 17 играчи. Заради наказанието на ирландеца Шеридан за ответния на 26 юли (20:00 ч, ст. Васил Левски) няма да разполагат с нито един централен нападател.

За да е пълна иронията, едва пристигналият в Донецк Жуниор Мораес записа 33-минутен дебют за новия си отбор „Металург” с гол и асистенция при победа 7:0 над черногорския „Челик Никшич”. ЦСКА продаде звездата ден преди мачовете, при положение че не успя да картотекира Мишел Платини заради дълг към „Черноморец”.

Като липсват играчи и класа, ще трябва да изорем терена в реванша, обобщава ситуацията Стойчо Младенов. Той твърди, че очаквал подобно развитие - „Мура” да играе затворено и на контри, а ЦСКА цял мач се блъска в една стена.

„Добре организирахме атаките си, но очаквах да играем по-остро и напористо в крайната фаза – коментира треньорът. - Големите ни опасения се сбъднаха: да останем без централен нападател за реванша. Имаме малко време да настроим играта ни без таран. От два месеца говоря, че трябва да привлечем качествени попълнения, иначе ще имаме проблеми в офанзивен план. Трябва да мислим позитивно и да не говорим за отпадане. Надявам се, че с наличната група играчи ще постигнем краен успех.”

Бандаловски допълни: „Доста центрирахме в наказателното поле, но Шеридан блуждаеше, а след червения картон и физически го нямаше. Мораес ни липсваше, но трябва да се оправяме и без него. Надявам се да продължим и в следващия кръг с Платини да стоим по-добре в атака”.