“Локо” (Пд) направи 4:4 в мач без отбрани

След неспирно догонване отборът на Емил Велев изравни и пропусна да бие в добавеното време.

19.07.2012 | 21:42
“Локо” (Пд) направи 4:4 в мач без отбрани

“Локомотив” (Пд) и холандският “Витес” извъртяха хокеен резултат 4:4 в първи мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Срещата пред полупразни трибуни в Ловеч се получи крайно несериозно зрелище заради небрежната игра в дефанзивен план.

Публиката на пловдивския тим издигна транспарант, вероятно визиращ внушителните откъм брой голове резултати в контроли и официални мачове: “Продажниците вън! Лаута не е казино!”. Посланието към клубния бос Коко Динев продължи с предупреждение, че когато заложиш любовта на феновете, винаги губиш.

Треньорът Емил Велев започна с втори дефанзивен халф вместо тарана Тасио, но това с нищо не заздрави зоната пред нестабилните защита и вратар Господинов. “Витес” действаше с лекота и без напрежение, защото лесно пробиваше и разиграваше през рехавата черно-бяла отбрана. Така се стигаше до много голови опасности.

Докато гостите повече владееха и разиграваха, “Локо” уцели греда след изстрел с глава на защитника Саламастракис и можеше да открие чрез десния халф Йордан Тодоров, който стреля в обсега на вратаря след перфектен извеждащ пас от Христо Златински.

Серията бързи размени на евтини голове започна в 23-ата минута. Тотален блокаж в “Локо” позволи извеждащ пас от тъча в пеналта, трима холандци играха с топката пред погледите на домакините и накрая тя стигна до непокрития на 5 метра от вратата Реис - 0:1. В 24-ата дълго хвърляне на Венков от тъч бе избито лошо с глава и Тодоров я прати гърбом към мрежата за 1:1. След още 7 минути “Витес” пак победе – Хофс центрира от фаул, Господинов безумно излезе и увисна, а Бенжеюн беше надскочен от Ван Хинкел - 1:2.

“Локо” отвърна с една-две опасности, а 43-ата минута испанските съдии куриозно отмениха гол на “Витес”. Антонио Лахос игнорира сигнал за засада и посочи играта да продължи, Ибара стреля отдалеч в мрежата и тогава главният смени мнението си да уважи флага.

Головите жестове продължиха веднага след почивката. В 49-ата минута Здравко Лазаров непокрит фронтално от 5 метра с глава направи 2:2 след центриране на Тодоров. В 53-та локомотивци позволиха холандец да тръгне през трима и да влезе в пеналта, откъдето Ибара подаде към оставения сам на дузпата Бони - 2:3.

Емил Велев най-сетне се осмели да пусне Тасио вместо Валери Георгиев и таранът опита да спечели дузпа в 63-ата, а след секунди Тодоров подаде на Лазаров, който лесно излъга защитник и от дъгата с по-слабия си десен крак стреля за 3:3.

За пореден път защитата на “Локо” допусна голова ситуация веднага след изравняване, но шут от въздуха на Реис отскочи от ръцете на Господинов в напречната греда. В 77-ата обаче Ван Хинкел от границата на пеналта с прецизен шут изведе “Витес” напред за четвърти път.

Допълнителните 4 минути предложиха драма. Тасио изравни след центриране на Лазаров, в 93-ата Тодоров пропусна сам срещу вратаря след извеждащ пас на Лазаров.

Емил Велев нарече мача “луд” и съжали, че “Витес” вкарали 4 гола от 4 удара. “Не очаквах такъв развой, знаехме силните и слабите страни на противника, но във футбола винаги има изненади. Накрая можеше и да спечелим тази луда среща. Шансовете за краен успех остават, но трябва да сме по-стабилни в отбрана на реванша”.