Рафаел Надал спечели шеста титла на Ролан Гарос

Надал победи на финала в Париж Роджър Федерер със 7:5, 7:6(3), 5:7, 6:1 след повече от три часа игра.

06.06.2011 | 14:33 Редактор: Ваня Симонска
Рафаел Надал спечели шеста титла на Ролан Гарос

Световният номер едно в тениса Рафаел Надал влезе в историята след спечелването на шеста титла от Откритото първенство на Франция. Испанецът се нареди до легендарния шведски тенисист от миналия век Бьорн Борг, който има 6 победи на Ролан Гарос.
Надал победи на финала в Париж Роджър Федерер със 7:5, 7:6(3), 5:7, 6:1 след повече от три часа игра. За поставения под номер едно в основната схема това е шести трофей в последните 7 години от този турнир, като в четири от тях се налагаше над Роджър Федерер.
„Мисля, че се получи чудесен мач- заяви Рафаел Надал. - Благодаря на всички, които правят този турнир възможен и най-вече на семейството ми. Благодаря на публиката.  Благодарен съм на съдбата, че получих такъв шанс. Много съм щастлив.”
25-годишният испанец продължава да пише своята лична история в тениса. Освен изравнения рекорд с Борг, Надал прибави своята 10-а титла в колекцията си от „Голямата четворка”. С успеха над Федер, Надал  си гарантира и първото място в световната ранглистата. Преднината му обаче пред сърбина Новак Джокович е едва 45 точки.
На свой ред Роджър Федерер заяви: „Срещу Рафа се играе трудно. Може той имаше повече късмет и победи. В тайбрека на втория сет не взех правилните решения и това се отрази на представянето ми. После обаче започнах да играя по-добре. Тъжен съм, но ще ми мине”.
Роджър Федерер обяви, че главната му цел този сезон е да спечели Уимбълдън.