Вечните и преходните неща в живота - във „Великата красота“ на 18 октомври

16.10.2020 | 09:00
Вечните и преходните неща в живота - във „Великата красота“ на 18 октомври

Рим е мястото, където святото се преплита по един невъобразим начин със светския и буен нощен живот. Джеп Гамбардела е чаровен и същевременно с това арогантен интелектуалец и журналист, който се изстрелва на върха на италианския елит след като публикува своя пръв и последен роман по време на 20-те си години. И макар големите му планове за велика писателска кариера да приключват до там,  журналистът успява да навлезе в интелектуалните среди, в които разговорите за култура и изкуство се редуват с баровете, неспиращите купони и бурните нощи, прекарани с различни жени.

Всичко се променя, когато след 65-ия си рожден ден, непознат пристига на прага на ергенския апартамент на Джеп в центъра на вечния град Рим и му съобщава, че неговата първа любов е изгубила живота си. Новината за тежката загуба отключва една неподозирана досега страна на журналиста, в която разкаян, италианецът потъва в спомените и мислено се завръща по следите на своето бурно и същевременно с това изключително самотно и безцелно пропиляно минало, за да направи равносметка за живота си

Кои са вечните и преходни неща в живота – гледайте в италианската драма „Великата красота“ на 18 октомври, от 22:00 часа, по Bulgaria ON AIR.