Джон Демел–Разрушителя и защо преди всеки негов мач звучи българската гайда

06.03.2017 | 15:55 Редактор: Мария Аладжова
Джон Демел–Разрушителя и защо преди всеки негов мач звучи българската гайда

Днес ще ви срещнем с една дама, която всички познаваме. Интересното около нея е, че преди дни се завърна от една изключителна точка на света - Южна Африка. За да ни разкаже защо беше там и какво видя и преживя, каня при мен моята приятелка Деляна Маринова-Джуджи.

"От 7 години не бях посещавала Южна Африка. Там ми харесва. Не се е променило от тогава, но пак е прекрасно. Бях на фото сафари. Беше изключително интересно. Исках да пипна лъва. Страхувам се от птици, колкото и странно да звучи", сподели Деляна Маринова-Джуджи.

"Език свещен на моите деди, хърватско-българска паралели" е името на изложбата на библиографски материали, която се открива днес по случай 25-та годишнина от международното признание на република Хърватия. За да разберем повече, Асен Манасиев ще ни разведе из експозицията задно с неговите събеседници. 

Тези дни на камерната сцена на Сатиричен театър „Алеко Константинов” в София предстои премиерата на спектакъла "Ревизорът" по едноименната пиеса на Н. В. Гогол, съвместна продукция на театъра и НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов". Режисьор на спектакъла е Нина Димитрова. С нея ни среща колегата Борислав Петров.

Титанът в бойните стилове Джон Демел–Разрушителя е едно от водещите имена в тежката категория в Европа, шампион на пет различни вериги. Участията му в най-престижните международните бойни турнири винаги са сред най-очакваните и зрелищните.

Запазена марка на англичанина с българско сърце, вдъхновен от родния ни фолклор, е българската гайда, под чийто съпровод винаги излиза на ринга. Посрещам в студиото  Джон Демел–Разрушителя  и неговия мениджър Георги Анадолов. За превода ще ни помага Габриела Николова. 

"Всеки път излизам на ринга с голям хъс за победа. Звукът на блгарската гайда ме зарежда и мотивира още по-силно. Впечатлен съм от вашата история и култира. Обичам България", сподели Джон Демел–Разрушителя.