Какво да очакват стопаните на кучета? Нов закон и глоби за немаркирани животни

Тази и други интересни теми в предаването Днес с Константина Живова

24.02.2017 | 15:08 Редактор: Тодор Петров
Какво да очакват стопаните на кучета? Нов закон и глоби за немаркирани животни

От Константина Живова

От вчера влезе в сила закон за стопаните и домашните любимци. 200 лeвa е глобата, ако те спрат, проверят кучето ти и то се окаже без чип. За да разберем повече се срещнахме с д-р Марина Иванова и Явор Гечев от Фондация "Четири лапи". 

Рейнски карнавал в София събира на зрелищен бал с маски всички, които обичат да се забавляват. Пъстрото парти, задължително придружено от висококачествено немско пиво, със сигурност е едно от запомнящите се събития в културния календар на столицата. 
Карнавалът започва всяка година винаги по едно и също време - седмица преди началото на великденските пости. 

"Ще посрещнем гостите с автентична атмосфера. Костюми, вурстове и немска музика очакват посетелите на Рейнския карнавал", разказа Теодора Бремме, организатор на карнавала. 

Посетихме следващите минути на нашите деца и тяхната безопасност. Времето се затопля и малчуганите хукват енергично по улиците на града. Темата ни днес е Безопасност на движението и децата на пътя. Пред 6-о основно училище бе Борислав Петров, който ни показа как да пресичаме правилно и безопасно.

Коментирахме и фотоконкурса Фонтаните в България. Той е част от проекта Международен воден мост, чийто домакин е София. За поредна година се провеждат инициативи и фотоконкурси, свързани с водата и водоемите в България, в навечерието на 22 март, Международен ден на водата. Срещнахме ви с организатора на фотоконкурса Антоанета Салфидж.