Явор Бахаров и Роберт Янакиев: Да работиш с Асен Блатечки е истинско удоволствие

25.01.2017 | 14:40 Редактор: Мария Аладжова
Явор Бахаров и Роберт Янакиев: Да работиш с Асен Блатечки е истинско  удоволствие

Девети годишен бал на българския форум на бизнес лидерите - какви са каузите, към които е насочено вниманието на бала тази година ни разказа Зоя Паунова.

"Две са основните ни каузи тази година. Искаме да подкрепим децата с аутизъм и да подпомогнем ранната диагностика и прегледи на дамите във връзка с превенция на рака на гърдата", разказа Зоя Георгиева.

Днес в рубриката "Репортер на място" ще направим още един социален експеримент. Колегите Борислав Петров и Валерия Цветанова ще проверят познават ли шофьорите правилника за движение и спират ли на пешеходна пътека на един от големите булеварди в София.

Може ли смъртта на една котка буквално да взриви нормалния ход на живота в малък ирландски град? Може - в хитовия спектакъл "Смъртта на котката" поставен от Асен Блатечки. Той събира цяло съзвездие от обичани актьори и двама от тях днес са мои гости - Робът Янакиев и Явор Бахаров.

"Целият актьорски състав е перфектно подбран. Всеки пасва на своята роля. Да работиш с Асен Блатечки е удоволствие. Той знае какво иска и знае как да го постигне. Не се страхуваме от роли. Няма как да отречем, че по време на репетиции и дори и на сцената се случват и комични моменти", разказаха актьорите в студиото.

В звездните минути днес наш гост е една млада жена, която все още познават малцина. Тя се е срещала със световни лидери, дефилирала е на модните подиуми, тя е майка и зелен активист. Представям ви Зарица Георгиева. 

"Въздухът в Столицата е изключително мръсен. Хората трябва да се замислим за това, защото най-потърпевши са децата. Зелените каузи ме вълнуват силно и се старая да помагам с каквото мога", сподели Зарица Георгиева.

Днес ще ви представим един изключително интересен нов български филм. В него взимат участие големи имена от българското кино. Името му е "Мъже" и повече за него ще ни разкаже режисьорът Георги Костов.

"Филмът предстои да бъде в кината през март. Иво Аръков се справи перфектно в главната роля, както и Димо Алексиев. Трудно се прави кино, когато държавата не помага, но когато имаме желание се действа експедитивно и има успех", разказва режисьорът Георги Костов.