Мода за мъже! Вратовръзките и как да бъдем стилни и модерни

Още интересни теми и гости в предаването ДНЕС по Bulgaria ON AIR

05.12.2016 | 15:59 Редактор: Луиза Божинова
Мода за мъже! Вратовръзките и как да бъдем стилни и модерни

Нови 6 епизода от поредицата “5 минути София“ ще бъдат представени днес в столицата. Зад тях стои екипът на Камен Воденичаров и се реализират с подкрепата на Столична община.  Повече за новите филми ще научим от колегата Асен Манасиев и неговите събеседници.

Идва любимият сезон на чудесата – Коледа. И за щастие, се появяват нови и нови български коледни песни. В следващите минути ще ми гостуват певицата Клавдия Драганова и вокална група деца от "Старвокал академи", за да ни представят тяхната "Коледната песен на миньоните".

"Решила съм да се отдам на децата. Започнала съм да обучавам децата в мюзикъла и неговата магия", разказа вокалния педагог и певец Клавдия Драганова.

Продължаваме коледната тема със следващата жива връзка. Ще говорим за коледната украса – какво и как можем да си направим сами, така че домът ни да бъде празничен и различен. Това ще научим от Бойка Делиева и нейния събеседник. 

"Моят живот! Да имаш ляв палец" е спектакъл, създаден по едноименната книга на Анжела Пенчева - писател и актриса с трайни физически увреждания. Въпреки тежката си диагноза тя има силата да живее, да се весели и да създава. Това нейно присъствие изисква достоен отговор в изкуството, изпълнен с артистично вълнение и дързост.

Проектът е по инициатива на доц. Възкресия Вихърова, театрален режисьор, педагог и директор на Учебния театър на Нов български университет. Повече за този проект -  от колегата Асен Манасиев. 

В следващите минути ще дадем полезни съвети на господата. Как могат да бъдат стилни и елегантни за празниците? Вратовръзката е аксесоар, който без съмнение прави впечатление на всички и дава индивидуалност на мъжа, който я носи. За вратовръзките ще говорим в следващите минути с дизайнера Георгия Рачева.

"Уча архитектура и се вълнувам от цветове и дизайн. Моделите ми са по-екстравагантни, но са акцент за всеки господин", разказа дизайнерката Георгия Рачева.

Българските музиканти Мая и Пламен Ковачеви, известни повече като струнен дует Weil, се завърнаха от Съединените щати с престижно отличие в категорията “Най-добри инструменталисти”. Неотдавна в Лас Вегас те пребориха конкуренция от цял свят и бяха обявени като едни от фаворитите на наградите Most Famous Awards Show 2016. Бронзовата статуетка, която получиха е еквивалент на наградите Грами в областта на модерната класическа музика.

"Любовта е тази, която ни събра. Ние сме семейство и имаме три деца. Работим заедно, но това не ни отдалечава. За нас тази награда е голям успех. Предстои ни да издадем албум", споделиха музикантите в студиото.