Радо Шишарката: Кандидатирам се за президент на България

Актуални теми и новини около известните личности в България и света в предаването "Днес"

07.09.2016 | 15:37 Редактор: Тодор Петров
Радо Шишарката: Кандидатирам се за президент на България

Предаването ДНЕС по традиция започна с клюки и новини около българските и световните личности.

Любовната раздяла на един известен репортер взриви тези дни социалните мрежи. Той намери в телефона на приятелката си нейни снимки с други мъже и ги направи публично достояние. Публикацията му предизвика хиляди коментари и постави много въпроси. 

За доверието в една връзка, за ревността, за публичния образ на известните личности, за това дали е по- достойно да си замълчиш или да го направиш достояние на обществото - по всички тези теми разговаряхме с Деляна Маринова-Джуджи и певицата Александра Димитрова.

"Не е мъжка постъпка да плюеш по половинката си публично. Тези отношения са лични и не е нужно да стават публично достояние", споделиха гостите в студиото.

Знаете ли какво е пясъчна мандала? Това е древно изкуство от Изток, използвано от различни култури за всякакви ритуали. "Мандала" от санскрит означава "свят в хармония". Неслучайно, мандалата, като универсален символ, се среща из целия свят – от индианците в Северна Америка, до аборигените в Австралия. Срещаме ви с Калин Георгиев, който ни показа картини от пясък за душевна хармония.

"Пясъчната мандала е вид медитация. Можеш да успокоиш нервите си и да се концентрираш", разказа психологът Калин Георгиев.

Следващият гост бе един от най-популярните поп фолк изпълнители от 90те години. Може да се каже, че някои го определят като един от бащите на този жанр музика. Днес неговите песни още не са забравени и феновете му продължават да припяват песните му. 

За дългия път на музиката, за промените в годините и каква е музиката, която бушува в сърцето му днес, говорихме със самия Радослав Петров, наричан от всички Радо Шишарката.

"Кандидатирам се за президентските избори заедно с Митьо Пищова. До броени дни пускам обновена версия на един от големите ми хитове "Тигре, тигре". Заедно със съпругата ми помагаме на деца сираци. Щастлив съм и оценявам малките неща в живота", сподели Радо Шишарката пред Константина Живова.

Български фолклорен фестивал за първи път ще се проведе тази година в британската столица. За да разберем повече ще поканя Кристина Ръджанова и Дешка Кротева.